Neden Bursa Teknik ?
Yenilikçi Devlet Üniversitesi mottosu ile şahlanan mükemmel üniversite!
Neden Bursa Teknik Üniversitesi
1- Girişimcilik üzerine çalışmalar
2- Sektöre Eğitim Programı ile sektöre hazır bir şekilde mezun olma şansı
3- Araştırma ve laboratuvar imkanı
4- Erasmus ve diğer programlar ile gelişme fırsatı
5- Öğrenci projeleri ve destek imkanı
6- Türkiye’ nin 4. büyük şehri olan Bursa’da okuma imkanı
7- Yabancı Diller Fakültesi eğitimi
👉🏼Neden diye başlayarak kendi tercih dönemimde yaşadığım araştırmalarımı ve neden Bursa Teknik Bilgisayar Mühendisliğini seçtiğimi tecrübelerimi paylaşmak istedim😃.
Öncelikle kolay gelsin. Bu çok önemli tercih döneminde sizlere bir nebze olsa da yardımcı olabilmek bana mutluluk katacaktır. Bursa Teknik’ de 2 yılım bitmiş oldu. Hazırlık konusu ile başlayıp bilgisayar mühendisliği bölümü ile devam edelim😜 .
Bilgisayar Mühendisliği alanında bir çok araştırmalar sonucunda Bursa Teknik Üniversitesini kazanmış bulunuyordum.🎈 Araştırmalarımın sonucunda ingilizce hazırlık okumaya karar vermiştim. Benim dönemimde 1 yabancı 1 Türk hoca olmak üzere 2 hocamız derslerimize giriyordu. Diğer üniversitelerde verilenlerin aksine daha çok pratik ve konuşma üzerine kurulmuş bir düzeni var. Bu yüzden ingilizcemi geliştirmemde çok büyük bir etken sağladı. Hazırlık sınıfını bitirdikten sonra bölüme geçerken çok heyecanlıydım. Yazılımla 6.sınıfta bilgisayar dersinde tanışmıştım. Beden eğitimi dersleri ve teneffüsler benim için bilgisayar başında bir şeyler öğrenme fırsatı olarak görüyordum. Yazılım ile bağlantım orta okulu bitirmem ile son bulmuştu ta ki üniversiteye tekrar hazırlanmaya karar verene kadar. Sonrasında çok çabalarımla bölüme kavuştum.Bu bölümü okumak için hiç bir ön bilgiye gerek kalmadığını düşünüyorum. Bölüme gelenlerin %95 bilmeden geldiğini bölüm hocalarımız bildiği için herkesi sıfırdan zirveye getirmek için çabalıyor.
Bursa Teknik Bilgisayar Mühendisliği için hazırlanmış olan bölüm başkanımız Turgay Bilgin Hocamızın anlatımıyla sizlere izlemeniz ve bilgi almanız için linki bırakıyorum :
Telegram ile bilgi ve sormak istediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz :
Videoda izlediğiniz gibi bir çok alanda çalışmalar yapan ve bizi geliştirmek üzerine kurulmuş bir sistemi olan Bursa Teknik Bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bir kaç yorumda öğrencisi olarak benim yapmamda sizin içinizi rahatlatacağını düşünüyorum🗼
Deneyimli ve alanlarında başarılı olan hocalarımız bize derslerin dışında da bilgisayar mühendisliği ve piyasaya atıldığımızda bizi tercih edilen kişiler olmamız için yardımcı oluyorlar. Ayrıca 4.sınıf ilk dönemini sektöre eğitim programı kapsamında bir şirkette çalışarak mezun olmadan sektör tecrübeniz oluşuyor. Bu sayede iş deneyimi problemini çözmüş oluyoruz 🤠. Ayrıca ilk 5 öğrenciye bu yıl da 500 TL BTSO burs vericek. BTSO(Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) sadece BTÜ’ ye ve bazı bölümlere burs veriyor, bu da sanayicinin BTÜ’yu önemsediğini gösteriyor. YÖK’ün paylaştığı bir veriye göre BTÜ arge çalışmalarında ayırdığı ve harcanan bütçe olarak Türkiye’de 3.sırada yer almış. Bunu gördüğümde daha çok çalışma isteği ve azim aşılıyor bana 👻
Çok meraklı ve bunun için çaba gösteren birisi olarak bölüm başkanımız dahil olmak üzere hocalarımıza bir çok soru soruyorum ve bunları sabırla tek tek cevap veriyorlar. Bu çoğu üniversitede olmayan bir şey 😎. Bilgisayar laboratuvarları ve kütüphanemizden bahsetmeden edemeyeceğim… Linux ve Windows işletim sistemleri ile bize her ikisinde de hakim olmamızı sağlanıyor. Bunun yanında bilgisayar mühendisliği okuyacağım ama bilgisayarım yok diye üzülmenize gerek kalmayacak bir fırsat sunuyorlar. Çalışma yapmak için hem kendi bilgisayarlarını hem de kütüphanelerde bulunan bir çok bilgisayar çok rahat çalışma yapma fırsatını bize veriyor. Kütüphanemizden bir görüntü paylaşmak istiyorum.
İlk dönem C programlama ile başlayarak algoritma ve programlamaya giriş yaptık. İkinci dönemde nesneye yönelik programlamayı(Java) ile büyük bir heyecan oluştu içimde. Yapabildiğinizi gördükçe daha çok ilginiz ve başarınız buna paralel olarak artıyor. Bu pandemi döneminde bile güzel bir şekilde kontrol altına alıp eğitime devam edebildik. C ve Java diye kısa kesmek istemiyorum kendim neler yaptığımdan kısaca anlattıktan sonra devamı için diğer blog yazımı okumanız için bırakıyorum. Python ile birçok ufak proje yaptıktan sonra kendi kurduğumuz CezeriDynamics ekibimle Teknofest’e Tubitak’a projeler yaptık. Başta Rektör Hocamız Arif Karademir olmak üzere birçok hocamız, bölüm hocalarımız maddi manevi destek aldık. Ardından VTOL insansız hava aracı çalışmalarımızda yapay zeka ile görüntü işleme, derin öğrenme alanında çalışmalarına önderlik yapma fırsatım oldu.
CezeriDynamics Takımı İnstagram Hesabı :
🤓Tercihiniz Bursa Teknik olduğunu kabul ederek bazı karşılaşabileceğiniz sorunlar ve buna karşı çözüm bulmak için size bir kaç tüyo vermek istiyorum. Üniversitelerin en büyük sorunları olan yurt problemine yaptığı çalışmalar sonucunda 100 metre mesafede Erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kız öğrenci yurdu konusunda bu şekilde bir olanak yok maalesef ama rektörlük çalışmalar yapıyor. Yeni yapımda olan G blok içinde kız öğrenci yurdu olacakmış. Kampüs olarak 2 adet kampüs bulunmakta bilgisayar mühendisliği Mimar Sinan kampüsünde bulunuyor. Kampüs olarak büyük değil malesef bu eksi yanlarından diyebilirim. Sosyal olarak zayıf kalsa da bunun geliştirme çalışmaları devam ettiğini görüyorum. Osmangazi-Yıldırım arasında birçok yurt bulunmakta. Kayıt döneminde yurtlar sizin için stant açıyorlar. Bu şekilde kolaylıkla yurt bulmuştum 🤩. Daha fazla sorularınız için yukarıda bıraktığım linkleri takip ederek bölüm hocalarına ve öğrencilere ulaşabilirsiniz. Tercih döneminde dikkatli ve her alanda araştırmalarınızı yaparak tercih yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım dilediğiniz gibi olur her şey, mutlu ve huzurlu olmanız dileğiyle kolay gelsin…
Bitirmeden
🍊Beni sosyal medyadan takip etmek ve sorularınız için : https://linktr.ee/furkanportakal
🔻Beni linkedin üzerinden takip etmek için : https://www.linkedin.com/in/furkan-portakal/
👉🏼Beni github üzerinden takip etmek için : https://github.com/FurkanPortakal